Gitar Çalmaya Başlarken

Gitar Çalmaya Başlarken

      Gitar çalmaya başlarken çok pahalı bir gitar almamalısınız. Bu her enstrüman için geçerlidir. Çünkü siz daha toysunuz. Alınmayın bu doğru ! Henüz işi bilmiyorsunuz. "Neden çok pahalı bir gitar almamalıyım ?" diyorsanız şöyle anlatıyım; Gitar çalmaya yeni başlıyorsunuz. Gitar çalan arkadaşlarınızın çok pahalı gitarları var ve sizde özeniyorsunuz haliyle. Gidip hemen onların gitarlarından alıyorsunuz. Bu yanlştır. Çünkü siz gitar çalmaya yeni başlıyorsunuz ve alıcağınız gitarı çok hor kullanıcaksınız. Tellere çok sert vurucaksınız örneğin ve gitar hemen eskiycek ve üzerinde çizikler oluşmaya başlıycak. Bu yüzden gitar çalmaya yeni başlıyorsanız.
Ucuz hatta 2. el bir gitar alın. Tabi diyorsanızki benim çok param var bir gitar parası değil bin gitar parası gitse bişey olmaz diye ozaman keyfinizce dilediğiniz gitarı alabilirsiniz. Bana kalırsa siz yinede başlarken çok pahalı bir gitarla başlamayın. Kalitesi güzel ve fiyatı uygun olan bir gitar seçin. Kendinizi geliştirdikten sonra yeni gitarlar alabilirsiniz....

Gitar Çalmak Neyi Değiştirir

     Gitar ya da farklı bir enstrüman çalmak sizin daha sosyal olmanızı sağlar. Arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçirirsiniz. İnsan ne kadar çok şey biiliyorsa o kadar değerli bir varlıktır. Sizin gitar çalmak gibi bir hobiniz olması veya bunu bir iş haline dünüştürmeniz. Sizi daha sosyal kılar. Düşünsenize bazı sokaklarda -genelde işlek ve trafiğe kapalı alanlarda- elinde gitarıyla oturmuş kaç kişi görüyorsunuz ? Kaç kişi gitar çalarken havalı gözükor ? Gitar hava atma aracı olarakda kullanılabilir. Bir sanat haline getirilerekte kullanıabilir. Nedense insanlar genellikle hava atmak için kullanıyor. Özelliklede gençler kızları tavlamak için. Nitekim, kimse müziksiz yaşamıyor. Yaşlı insanlar bile belki sizin dinlediğiniz türde şarkılar dinlemeseler bile kendi gençliklerinde sevdikleri, değer verdikleri şarkıları dinliyorlar. Çünkü müzik heryerde var. Mağza açılışından tutunda sokak gitaristlerine kadar. Bazıları işi ticarete döküyor. Bazıları sadece sevdiği için yapıyor. Zaten hayatta sevdiğin işi yapmaktan güzel ne varki ? Mesela ben bu bloga yazı yazarken sevdiğim işi yapıyorum. Gerçi bu bir iş sayılmaz ancak sevdiğim birşeyi yapmak bana çok güzel bir his veriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder